SPECIALDESIGN: DITT VARUMÄRKE I VARJE STYGN

Profilkläder och profilprodukter köps ofta i halvfabrikat. Produkterna finns på lager i Sverige i ett antal färger och storlekar och de förädlas med tryck eller annan märkning. Fördelen är kanske främst snabb leverans och att man kan köpa en eller hundra styck utan att det blir komplicerat. Nackdelen är att man får jobba med den färgskala och de kvaliteter som finns hemma. Den som skall ha ett ganska stort antal av t ex ett plagg och har väldigt specifika önskemål om detaljer och färgnyanser kan med fördel välja specialdesign. Specialdesign innebär att produkterna färdigställs helt från scratch i produktionslandet och då kan man göra mer rent märknings- och sömnadstekniskt, dessutom till ett lägre pris än vad motsvarande bearbetning kostat i efterhand, om det ens gått att göra. Det tar längre tid att få hem leveransen, i regel c:a 12-14 veckor från godkänt utfallsprov. Vi kan göra specialdesign på väldigt många olika produkter så skulle det vara intressant för dig så fråga oss gärna. Vår specialdesign görs i samma fabriker som vår lagerlagda produktion, så kvalitet och kontroll av produktionen ur CSR-perspektiv är densamma.

Tusen möjligheter med specialdesign

Tryck runt hela plagget. Egen label i nacken. Insydda unika detaljer. Specialgjorda knappar. Färger och färgkombinationer som inte finns på marknaden.  Resultatet blir ofta en läcker och tydligt unik produkt till ett styckpris som är konkurrenskraftigt jämfört med förädling i efterhand. På bilderna nedan ser du ett kollage av detaljer ur en av våra provkollektioner där vi har jobbat mycket med tryckta paneler och olika vävda och direktbroderade artworks.

Vi hjälper dig med din design

Vår kunniga och erfarna personal  tar  fram designunderlag utifrån de förutsättningar och önskemål du har. När vi kommit fram till ett slutläge tar produktionsenheten fram ett utfallsprov, ett fysiskt prov som godkänns av dig som kund. Därefter kan ordern läggas och tillverkningsprocessen går igång. Beroende på typ av produkt och önskade ledtider så kan produktionen ske antingen i Asien (Kina eller Bangladesh) eller i Europa (Turkiet eller Portugal). Vi som jobbar på specialdesignavdelningen följer de hårt ställda etiska och miljö mässiga krav som vi har inom New Wave Group. Vårt aktiva CSR-arbete (Corporate Social Responsibility) reglerar våra produkter i ett helhetsperspektiv utifrån miljö och hållbarhet samt etik och socialt ansvar.  Medlemskap i BSCI och Accordet i Bangladesh samt att uppfyllda krav enligt REACH och Kemikaliegruppen är några exempel. 

Önskelista
Välj återförsäljare
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig