logo

Vi lever som vi lär

Vårt eget 20-årsjubileum! Under hela 2018 firade New Wave Profile 20 år som Skandinaviens största kedja inom profil. Vi lever naturligtvis som vi lär och hade därför med oss profilmediat in i minsta detalj, inte minst i inbjudningarna som var i form av en t-shirt den 12 april då samtliga av våra återförsäljare hade lokala 20-årskalas och bjöd in sina kunder till sig själva. 

Firandet fortsatte och i augusti var det dags för Grande Finale där bilderna, från TanumStrand i norra Bohuslän, egentligen talar för sig själva. New Wave Profile hade då kickoff för höstsäsongen och valde att varva ett tufft arbetsschema med riktigt trevliga och inspirerande föreläsningar tillsammans med några av alla de som finns i vårt nätverk. Under mycket högtidliga och glittrande former avrundade vi också vårt jubileumsår med ett härligt 20-talsinspirerat Gatsbyparty. Alltsammans som vanligt 100% profilerat in i minsta detalj!

Gasar med sociala medier

Krekolas Trafikskola tar hjälp av New Wave Profile Eskilstuna, när de vill synas. "Vår målsättning är att fordon och lärare ska synas överallt där det överhuvudtaget går” säger trafikskolans VD och grundare Johan Krekola

När Johan Krekola startade trafikskolan för 10 år sedan försökte han att hitta en ungdomlig och modern stil för företaget och det resulterade i en tydlig, ren och snygg profil som gör att de uppfattas som något mer moderna än andra trafikskolor. I den unga målgruppen nyttjas sociala medier och film så där har Krekolas Trafikskola satsat lite extra och tagit fram filmer. I deras Facebookflöde ser man bilder från verksamheten och glada elever som klarat körkortet. 

"Ju mer vi utvecklats som företag desto mer satsar vi på profilering och marknadsföring," säger Johan Krekola. Krekolas är tydligt varumärkeskalibrerade, med skyltar på utsidan och stilrent på insidan med fräscha, ljusa lokaler, där man möts av en receptionist som är varumärkesbrandad i prydlig profilklädsel. Trafiklärarna dricker kaffe ur profilerade kaffemuggar, profilpennorna står i pennställ, eleverna får profil-ficklampor att hänga på nyckelringen när de får körkort och lärarna har brandade MC-västar när de arbetar."Gemensamma kläder skapar tillhörighet och en stolthet över sitt jobb och man blir mer ett med företaget om man är gruppbrandad,” säger Johan om att ge uppskattning genom företagsbrandade arbetskläder. 

 

Ett lyft för HIAB

Solen går ner bakom Barcelonas berg och strålkastarna kan riktas mot det event som äger rum i staden denna vårkväll: HIAB firar 70 år med en stor träff för sina globala representanter och en ny stark profil som verkligen kommer fram.

HIAB, en del av koncernen Cargotec, med ett stort antal systerbolag inom mobila kranlösningar och gods-hantering, har under den senaste tiden genomfört en stor varumärkeskonsolidering där alla bolag delar varumärkesplattform och den gemensamma payoffen BUILT TO PERFORM. 

Då HIAB verkar på samma marknad som fordonsbranschen så har man också anammat dess starka varumärkeskultur. 

New Wave Profile har haft en viktig roll i att ta fram en profilkollektion som möter HIABs hårda krav och vi har också byggt en webshop som gör profilkollektionen lättåtkomlig för systerbolag och säljrepresentanter över hela världen. Därför tycker vi att det är extra roligt att visa några bilder från ett väl varumärkt möte när det är som bäst. 

Tydlig profil på uthyrare

Persson Hyrmaskiner är ett snabbväxande företag som hyr ut allt som företag och privatpersoner kan behöva inom bygg och anläggning. Det välprofilerade konceptet växer snabbt och man finns idag med välfyllda lager och maskinparker i Göteborg, Kungälv, Stenungsund och Uddevalla. 

En tydlig profil har varit viktig hela tiden och häromåret deltog Persson Hyrmaskiner i vår brandingtävling SWEDEN’S BEST BRANDED. Naturligtvis vann de och kunde därigenom förfina sitt profilkoncept ytterligare genom ett antal artiklar som vi hjälpte dem att ta fram.

Skön marin känsla på Sea Lodge

Sea Lodge på Smögen är många saker: Restaurang, vandrarhem, konferensanläggning, men framför allt kanske en sinnesstämning, ett State of Mind. Här kan man trivas under både vår, sommar och höst.

Med sitt centrala men samtidigt enskilda läge vid inloppet till Smögen kan man sitta i badtunnan och betrakta bryggliv och människomyller med en behaglig distans samtidigt som man läppjar på ett svalt vitt vin innan middagen. Stilen är enkel, byggnaden ett gammalt magasin med bevarad känsla. 

Under säsongen, på söndagsspelningarna, blir Sea Lodge regelbundet ett veritabelt Woodstock när tusentals gäster kommer för att se artister uppträda. 

Profilkollektionen byggde vi på ett nytt grafiskt koncept som vi var med och tog fram. Klassisk marin känsla genom färgvalen marin/offwhite och canvaskänsla på t ex kepsar och sjösäckar.  

Utöver personalkläder och merchandise tog vi även fram läckra badlakan i skuren frotté och bistroförkläden med läckert artwork. Funktionellt, praktiskt och snyggt. 

Nyhetsbrev