logo

Ett lyft för HIAB

Solen går ner bakom Barcelonas berg och strålkastarna kan riktas mot det event som äger rum i staden denna vårkväll: HIAB firar 70 år med en stor träff för sina globala representanter och en ny stark profil som verkligen kommer fram.

HIAB, en del av koncernen Cargotec, med ett stort antal systerbolag inom mobila kranlösningar och gods-hantering, har under den senaste tiden genomfört en stor varumärkeskonsolidering där alla bolag delar varumärkesplattform och den gemensamma payoffen BUILT TO PERFORM. 

Då HIAB verkar på samma marknad som fordonsbranschen så har man också anammat dess starka varumärkeskultur. 

New Wave Profile har haft en viktig roll i att ta fram en profilkollektion som möter HIABs hårda krav och vi har också byggt en webshop som gör profilkollektionen lättåtkomlig för systerbolag och säljrepresentanter över hela världen. Därför tycker vi att det är extra roligt att visa några bilder från ett väl varumärkt möte när det är som bäst. 

Tydlig profil på uthyrare

Persson Hyrmaskiner är ett snabbväxande företag som hyr ut allt som företag och privatpersoner kan behöva inom bygg och anläggning. Det välprofilerade konceptet växer snabbt och man finns idag med välfyllda lager och maskinparker i Göteborg, Kungälv, Stenungsund och Uddevalla. 

En tydlig profil har varit viktig hela tiden och häromåret deltog Persson Hyrmaskiner i vår brandingtävling SWEDEN’S BEST BRANDED. Naturligtvis vann de och kunde därigenom förfina sitt profilkoncept ytterligare genom ett antal artiklar som vi hjälpte dem att ta fram.

Skön marin känsla på Sea Lodge

Sea Lodge på Smögen är många saker: Restaurang, vandrarhem, konferensanläggning, men framför allt kanske en sinnesstämning, ett State of Mind. Här kan man trivas under både vår, sommar och höst.

Med sitt centrala men samtidigt enskilda läge vid inloppet till Smögen kan man sitta i badtunnan och betrakta bryggliv och människomyller med en behaglig distans samtidigt som man läppjar på ett svalt vitt vin innan middagen. Stilen är enkel, byggnaden ett gammalt magasin med bevarad känsla. 

Under säsongen, på söndagsspelningarna, blir Sea Lodge regelbundet ett veritabelt Woodstock när tusentals gäster kommer för att se artister uppträda. 

Profilkollektionen byggde vi på ett nytt grafiskt koncept som vi var med och tog fram. Klassisk marin känsla genom färgvalen marin/offwhite och canvaskänsla på t ex kepsar och sjösäckar.  

Utöver personalkläder och merchandise tog vi även fram läckra badlakan i skuren frotté och bistroförkläden med läckert artwork. Funktionellt, praktiskt och snyggt. 

Nyhetsbrev